Hardenberg

Jongeren bij elkaar over de vloer met Teenage On Tour

Door de redactie

Enthousiaste vrijwilligers uit drie kernen (Bruchterveld, Ebbenbroek en Kloosterhaar) van de gemeente Hardenberg zetten zich gemiddeld eens per twee maanden in om de jongeren uit dat gebied een topavond te bezorgen.

Ontstaan Teenage On Tour

Vrijwilligers van dorpshuizen uit de genoemde kernen liepen tegen hetzelfde vraagstuk aan, zij gaven aan dat ze graag wat willen bieden aan de jeugd van hun dorp, maar dat het om kleine groepen jongeren gaat. Toch hoorde jongerenwerkster Mirthe Binnenmars van De Stuw dat jongeren wel degelijk behoefte hebben aan teenageparty's. De jongeren willen in het weekend graag anderen ontmoeten en volgens hen leent een feestje zich daar uitstekend voor. Dat was voor Mirthe de reden om de vrijwilligers samen te brengen, de signalen te delen en te kijken naar mogelijkheden om gezamenlijke teenageparty's te organiseren. Er werd een doordraaisysteem bedacht waarbij om de maand een teenageparty wordt georganiseerd en de drie locaties elkaar afwisselen. Zo komen jongeren uit de kernen iedere keer bij elkaar over de vloer, leren ze nieuwe gezichten kennen en de zalen zijn voller dan voorheen!

Succesfactoren

Tel een flexibele dj, enthousiaste vrijwilligers, mooie locaties, leuke thema's, passende activiteiten en een groep jongeren die zin hebben in een feestje bij elkaar op en je krijgt Teenage On Tour! De ongedwongen en gezellige sfeer maakt dat jongeren zich van 19.30 tot 22.00 uur prima vermaken.

Een topinitiatief, waarin jongeren elkaar ontmoeten en vrijwilligers elkaar versterken. Na een jaar met mooie edities, gaat de werkgroep vol goede moed door. De volgende

Teenage On Tour

Teenage On Tour vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in Dorpshuis de Heujmansbelt te Bruchterveld. De entree is gratis en iedereen tussen de 11 en 14 jaar is welkom tijdens de Teenage On Tour, óók als je niet uit één van de drie bovengenoemde kernen komt. Wil je op de hoogte blijven? Volg Teenage On Tour op Facebook en Instagram!