Hardenberg

Biljarter John Luc ontvangt trofee

Door de redactie

Op maandag 27 mei werd John Luc Hutten in het zonnetje gezet door Biljartvereniging De Pomerans. John Luc Hutten is 25 jaar lid van de biljartvereniging en hij kreeg door de secretaris van biljartvereniging, Nienke Lehman, een trofee overhandigd.

John Luc is in 1994 begonnen met biljarten bij Biljartvereniging De Pomerans. Hij was toen negen jaar. Destijds was de locatie om te biljarten de bovenzaal van caférestaurant Marktzicht in het centrum van Hardenberg. "Mijn ouders deden allebei veel aan biljarten en hierdoor werd mijn interesse gewekt. Biljartvereniging De Pomerans was in die tijd één van de grotere verenigingen in de omgeving en er werd vaak een finale of een groot toernooi georganiseerd. Mijn vader was actief als vrijwilliger en organisator van toernooien en finales. Ik mocht als kleine jongen graag met hem meegaan om te helpen of te kijken", vertelt John Luc.

Destijds was er een grote jeugdcompetitie in het district (Noordoost Overijssel) en kende de biljartvereniging Pomerans ook veel jeugdleden. Zo kwam het dat John Luc als negenjarige voor het eerst meedeed aan de jeugdcompetitie. "Er werden lessen georganiseerd door de vereniging en op deze wijze heb ik een aantal jaren (kosteloos) privé lessen mogen krijgen van Hennie Schonewille uit De Krim. De lessen die hij me toen gaf, helpen mij nog steeds in het spel en hiervoor ben ik hem uiteraard zeer dankbaar. Helaas is Hennie vorig jaar overleden. In de loop van de jaren ben ik met kleine en grote stappen vooruit gegaan, en de jaren na mijn schoolperiode ben ik snel door verschillende klassen omhoog gepromoveerd", vertelt John Luc.

Nederlands kampioen tweede klasse

Het hoogtepunt voor John Luc was in het jaar 2008, toen werd hij Nederlands kampioen tweede klasse. De laatste jaren speelt John Luc Libre (vrij spel) in de overgangsklasse, een klasse vanaf 20 gemiddeld. "Een prestatie waar ik persoonlijk erg trots op ben, dat ik die klasse heb mogen halen en waar ik de komende jaren mijn uiterste best ga doen om een gooi te doen naar de nationale titel", vertelt John Luc. Sinds het jaar 2008 speelt John Luc de competitie wedstrijden bij Café d'Oale Delle in Ane. Maar ook is hij nog altijd actief bij biljartvereniging De Pomerans in het Poolcentrum Hardenberg.

Plek voor nieuwe leden

"Bij de Pomerans speel ik in de driebandencompetitie samen met onder andere mijn vader. De Pomerans heeft veel minder leden dan 25 jaar geleden, maar het is een gezellige vereniging voor jong en oud. En er is zeker plek voor nieuwe leden. Nieuwe leden wil ik graag uitleggen hoe het biljarten in zijn werk gaat. De competitiewedstrijden zijn vaak op maandag-, dinsdag- en woensdagavond", eindigt John Luc. Voor meer informatie over biljartvereniging Pomerans kunt u contact opnemen met voorzitter Johannes Hutten.