Hardenberg

Johan en Gerrie zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Zestig jaar geleden, op 21 augustus 1959, zijn Johan Meinen (88) en Gerrie Knol (80) met elkaar in het huwelijksbootje getreden. Het jonge stel leerde elkaar kennen in 1954 tijdens een feest in Gramsbergen. Burgemeester Peter Snijders kwam naar Heemserveen om het diamanten paar de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Johan Meinen werd geboren in Bruchterveld als vierde kind in een gezin met vijf kinderen. Op jonge leeftijd hielp hij vader Willen mee op het gemengd boerenbedrijf. "De negen melkkoeien werden handmatig gemolken waarna de kippen en varkens werden gevoerd", kijkt Johan met een lach terug op die jaren. Na elf jaar ruilde hij het boerenwerk in om als lasser aan het werk te gaan bij Van der Giessen in Kampen. Na 25 dienstjaren gewerkt te hebben bij Omnia Plaatvloer beton in Coevorden maakte Johan op zestigjarige leeftijd gebruik van een VUT-regeling.

Gerrie Knol groeide op in de buurtschap Loozen als vierde telg in een gezin met zes kinderen. Na de huishoudschool in Hardenberg werden de eerste guldens verdiend bij Horsman, een kruidenierswinkel in Gramsbergen. Hierna volgde de Eltem, een textielfabriek in Hardenberg. Het huwelijk werd gezegend met vijf kinderen, vijftien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Nu genieten beide echtlieden van onder andere zang, lezen en gymnastiek.