Coevorden

Jeugdbrandweer Coevorden naar halve finale

Door de redactie

Tijdens de kwalificatiewedstrijden te Franeker hebben de Aspiranten LD-1 de halve finale weten te bereiken door het behalen van de 3e plek, deze wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting jeugdbrandweer Nederland.

De zes jeugdleden werden tijdens de wedstrijd geconfronteerd met een brand in een garagebedrijf waarbij een brandhaard zich had weten te ontwikkelen tot een uitbreiding waardoor het team op twee bouwlagen actief was. Door het juist benaderen en verkennen was de brandhaard snel ontdekt en kon men doormiddel van de aangeleerde kennis tot een juiste inzettactiek worden gekomen om zodoende binnen de beschikbare tijd de brand te bestrijden.

Tijdens deze wedstrijd of vakbekwaamheidstoets worden de zes ingezette jeugdleden getoetst op vele praktijk en inzetdoelen volgens een vastgesteld programma van eisen.

Met het behalen van de derde plaats hebben de Aspiranten LD-1 een toegewezen plek tijdens de halve finale die moet worden gespeeld op 15 juni te Veenendaal.

Junioren

Ook de junioren LD, de jongste groep binnen de jeugdbrandweer Coevorden heeft haar wedstrijd ofwel vakbekwaamheidstoets goed doorlopen, en daarmee een zesde plaats weten te behalen.

De Junioren kregen met een brand te maken in een schoolgebouw die was ontdekt door een schoonmaker, door het juist uitvragen van deze medewerker kon men al snel een beeld vormen waardoor de beide ingezette stralen gevuld met water het pand in konden.

Helaas was er ten opzichte van de overige ploegen nog teveel verschil al heeft de relatief jonge ploeg laten zien dat men de kennis in huis heeft om dergelijke situaties onder controle te krijgen.

Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking kon de Veiligheidsregio Drenthe naast de Aspiranten uit Coevorden ook de Aspiranten uit Hoogeveen met een tweede plek bijschrijven. Helaas grepen de Junioren uit Meppel ook naast de prijzen.