Coevorden

Jeugdbrandweer Coevorden beleeft actieve en warme week in Drenthe

Door de redactie

Afgelopen week heeft de jeugdbrandweer Coevorden haar zomerkamp 'Op Fietse door Drenthe' beleefd, waarbij alle doelstellingen zijn behaald, ruim tweehonderd kilometer in vijf dagen. Elke dag een verplaatsing van het onderkomen waarbij de groep, bestaande uit negentien personen, zich op de fiets door Drenthe bewoog.

Dag één

De groep ging op deze eerste dag van Coevorden naar Westerbork, een route die relatief kort was maar voldoende om even te wennen aan wat er nog zou komen. De opgedragen taken werden uitgevoerd en de nodige rustpauzes werden genomen om fit op de bestemming aan te komen. 's-Middags was er tijd voor een potje spuitvoetbal en 's-avonds werd onder veilige condities het kampvuur ontstoken.

Dag twee

Op dag twee ging de groep van Westerbork naar Roden met als tussenstop het TT-Circuit in Assen, alwaar men werd verwelkomd met een verkoelend watergordijn waarvan gretig gebruikt werd gemaakt. Daarna volgde een enthousiaste rondleiding, waarbij veel zaken werden getoond die je normaal niet te zien krijgt.

Dag drie

Deze dag toog de groep, na het ontbijt, van Roden naar Zuidlaren, hierbij maakte men twee tussenstops te weten; vliegveld Eelde, alwaar de Brandweer en de Traumaheli werden bezocht en waar twee interessante rondleidingen gegeven werden waarbij veel vragen werden gesteld. Natuurlijk werd de crashtender getoond en beproefd, daarna werd ter plekke de middagmaaltijd genuttigd. 's-Middags werd de tweede tussenstop genomen bij het IBT Zuidlaren De school voor de politieopleidingen waar diverse vaardigheden worden onderhouden of aangeleerd. Door de gids werd men op een leuke manier meegenomen in het actieve werk bij de politie, de deelnemersmochten zelf ook enkele taken verrichten, zoals 'schieten en boeien'.

Dag vier

De groep maakte een tocht van Zuidlaren naar Emmer Compascuum, een lange route op de tot nu toe warmste dag van het jaar waarbij de temperatuur in de middag opliep naar ruim veertig graden. Door de route iets te verleggen was er de mogelijkheid veel beschut te fietsen. Bij aankomst werden de jeugdbrandweerlieden door enkele leden van de brandweerpost Emmer Compascuum naar het verkoelende buitenbad ter plaatse gebracht en een heerlijke duik in het verkoelende water maakte veel goed. 's-Avonds werd de recreatieplas met haar activiteiten bezocht, een leuke opvulling vaar deze inspannende dag.

Dag vijf

Tot slot ging de groep vanuit Emmer Compascuum terug naar Coevorden, de route liep langs de Rietplas in Emmen, waar men nog enkele wateractiviteiten heeft gedaan, om vervolgens via een 'ijsstop' in Zandpol naar Coevorden te fietsen. Na de avondmaaltijd was het zomerkamp te einde en kan men met trots terugkijken op tweehonderd kilometer fietsplezier en een Warm Welkom in Drenthe.