Hardenberg

Jeugd Voetbalkamp 2020

Door de redactie

Dat was het dan, het veertiende Jeugd Voetbalkamp is alweer ten einde. Ondanks de weersomstandigheden en beperkingen vanwege het coronavirus is het opnieuw een groot succes geweest. De positieve reacties van deelnemers, maar ook van ouders naar aanleiding van de week is voor de organisatie de bevestiging dat het allemaal geslaagd is.

De opening van het Jeugd Voetbalkamp werd feestelijk geopend met het aanleren van een TIKTOK-dansje, door Sharon van de Dansfabriek. Dit dansje werd door de week geoefend door de kinderen en trainers, zodat deze de laatste dag beoordeeld kon worden door Sharon. Na de openingsact hebben de kinderen kennis gemaakt met elkaar en de trainer, om vervolgens die dag op te warmen met een leuke voetbaltraining en zijn de eerste wedstrijden van de toernooien gespeeld.

Door de week heen hebben de kinderen wedstrijden gespeeld in het toernooi, in verschillende vormen van 4 vs 4 tot 11 vs 11, om zo te strijden voor de eerste plek. Zo was het fanatisme van sommige kinderen duidelijk te zien en genoten anderen weer met veel plezier van de leuke voetbalweek. Er waren ook andere leuke voetbalactiviteiten georganiseerd en het was tijdens de lunches één groot feest, ondanks dat de lunches in shifts waren in verband met het coronavirus.

De laatste dag werd afgesloten met finalerondes, de felbegeerde penaltybokaal met keeper Rolf Timmer en uiteindelijk het TIKTOK-dansje. Zo kregen onder andere de winnaars van de penaltybokaal een mooie medaille en vrijkaartjes voor de Bios in Hardenberg. "Wij hopen er volgend jaar weer een weer een leuk voetbalfeest van te maken, waar veel gelachen wordt en plezier voorop staat! Volgend jaar, in de eerste week van de schoolvakantie, gaan we op grootste wijze de vijftiende voetbalweek organiseren. Met de plannen die er liggen is het nu al duidelijk dat je deze jubileumeditie niet mag missen! In maart 2021 zal de inschrijving starten en hopen we velen van dit jaar weer te zien en natuurlijk een boel nieuwkomers te verwelkomen!", aldus de organisatie van Jeugd Voetbalkamp 2020.