Hardenberg

Jennie Braakman speelt verdienstelijk gelijk tegen G. v.d. Voet bij De Hammerdammer

Ingezonden

In de vijfde ronde van de Hammerdammer werden dinsdag 6 oktober de volgende wedstrijden gespeeld, maar in plaats van anderhalf uur voor een partij moesten ze noodgedwongen een kwartier inleveren in verband met coronaregels, want de locatie restaurant Harwig moet ook zijn deuren om 22.00 uur sluiten.

J. Braakman nam het op tegen G.v.d. Voet. In een zeer vermakelijke partij begon Braakman zeer sterk en daar had v.d. Voet niet helemaal rekenschap mee gehouden. Halverwege de partij kwam Braakman dan ook verdiend een schijf voor, en breidde dit gestaag uit wat resulteert in een overwicht. Maar ondanks deze meerderheid en de tijd wist v.d. Voet er op het eind nog remise uit te slepen, 1-1.

E. Stokvis en K. Meuleman maakten er een echte strijd van waarin beiden zeer zuinig op de stenen waren. Zodoende kwam er op het boord een zeer mooie stand te staan, waarin wie het eerst een klein foutje zou maken de partij ook wel zo verliezen. En wat bleek Stokvis deed een verkeerde afruil en kwam daardoor in de problemen en moest de winst aan Meuleman laten, 0-2.

J. Arrindell speelde tegen H. Koenderink waarin beide partijen goed aan elkaar gewaagd waren, maar door klein foutje van Koenderink kwam hij schijf achter en wat hij ook probeerde hij kon het tij niet meer keren, en daardoor ging Arrindell er met de volle buit vandoor, 2-0.

J.v.d. Vegt ging het gevecht aan met G. Mollink. In deze partij ging het heel lang gelijk op, maar halverwege de partij haalde Mollink er een geweldige combinatie uit die v.d. Vegt niet meer te boven kwam en zodoende verdient verloor, 0-2.

J. Kooman speelde tegen G. Endeman een zeer goede partij en kwam zelfs twee schijven voor. Ondanks die meerderheid hield hij toch geen stand en liet hij Endeman terugkomen in de partij, en liet in de eindfase van de partij zelfs beide punten aan Endeman, 0-2.