Hardenberg

Jelle Dekker Overijssels kampioen

Ingezonden

Afgelopen weekend stond het eerste en tweede deel van de Overijsselse korte baan kampioenschappen in Nijverdal op het programma. Jelle Dekker, van De Grunte uit Hardenberg, werd kampioen op de honderd meter rugcrawl.

Jelle was de eerste Gruntenaar die aan de start mocht verschijnen. Hij zwom de 400 meter vrije slag. Een PR van een seconden zorgde voor een keurige tweede plaats. Kort daarna kwam Robin Leideman, hij werd vierde. Voor de pauze zwom Robin de 200 schoolslag, hierop werd hij vijfde. Lianne Plas kwam aan de start op de 200 meter vrije slag. De eerste 100 meter waren goed, maar ze kon het tempo in de tweede deel niet volhouden en eindigde net boven haar beste tijd. Na de pauze was het de beurt aan Kim Leideman en Chantal Meyerink. Zij kwamen uit op de 100 meter schoolslag. Voor Kim werd het bij de junioren 2 een achtste plek in een tijd van 1.28.74. Chantal werd met een tijd van 1.16.89 derde bij de senioren. Jelle Dekker had zijn zinnen gezet op de 100 meter rugcrawl. Hij stond al als eerste genoteerd in het programma. Hij wist dit sterk vast te houden en met een tijd wederom onder de minuut mocht hij het goud in ontvangst nemen.

Zondag

Op zondag startte Robin sterk. Hij werd knap tweede op de 100 meter vrije slag. Ook Jelle pakte zilver, hij kwam slechts elf hondersten tekort voor het goud. Op de 200 meter rugcrawl werd het brons voor Dekker en zwom Leideman naar een mooi PR. Leideman zette de stijgende lijn voort en kwam steeds beter in het wedstrijdritme. Hij noteerde daarna een dik PR op de 100 meter vlinderslag en werd zesde. Op de 50 meter rugcrawl veroverde Jelle weer een podiumplaats: zilver in een tijd van 28.18 seconden. Tot slot stond de 50 meter schoolslag op het programma. Hier had De Grunte vier deelnemers. Kim Leideman dook voor het eerst onder de 40 seconden met 39.97. Ze werd achtste. Lianne Plas zwom naar 39.09 en werd in haar leeftijdsgroep zesde. Melissa de Lang dook voor het eerst knap onder de 38 seconden, ze werd twaalfde. Chantal werd vijfde in 35.42.