Hardenberg

Jeffry Siau wint fotowedstrijd Fotocollectief Hardenberg

Door de redactie

Jeffry Siau heeft de fotowedstrijd van het Fotocollectief Hardenberg (FCH), in samenwerking met Stad Hardenberg Promotie, gewonnen. Maandagmiddag 3 december ontving hij uit handen van Roelie Brink (SHP) en in het bijzijn van voorzitter FCH Tinus Meilink een bos bloemen en een replica van de Klepperman.

Doel van de wedstrijd was de activiteiten van Stad Hardenberg Promotie op een zo bijzonder mogelijke manier vast te leggen. Siau bezocht vele evenementen, zocht en maakte de perfecte foto. De jury, bestaande uit Bram de Veen, Jet Sportel en Henk Tazelaar, lette op compositie en originaliteit. "Op de foto van Siau zien we een tafereel van Let's Dance". De jury is onder de indruk van de dynamiek die van de foto uitgaat, de kleurencombinatie en de compositie van de achtergrond.

"De wedstrijd krijgt absoluut een vervolg," zegt Tinus Meilink. "We gaan daarbij de scholen van het voortgezet onderwijs benaderen, er zijn afdelingen waarbij fotografie als keuzevak wordt gevolgd. Die willen we gaan uitdagen om mee te doen".