Hardenberg

Janneke Willems wint fiets met mooiste gedicht

Door de redactie

Janneke Willems-Schutte is de winnaar geworden van de fiets die beschikbaar werd gesteld door Weekblad de Toren voor het inzenden van het mooiste gedicht voor de kerstbijlage met betrekking op Samen zijn. Het winnende gedicht van Janneke stond al in de kerstbijlage.

Janneke schrijft al vaker gedichten en dit gedicht over Samen Zijn was al zo gemaakt. "Het is ook een mooi onderwerp vond ik en erg actueel. Het was erg toepasselijk. De reden dat ik mee heb gedaan is om de lezers van Weekblad De Toren moed in te spreken", aldus Janneke. Zij heeft in 2016 meegedaan aan een gedichtenwedstrijd voor Samenloop voor Hoop. Het thema was 'Rugzak vol Hoop'. Ook hier won ze met haar gedicht en op 27 mei 2016 mocht ze haar gedicht tijdens de kaarsenceremonie voorlezen.

Janneke is ongeveer twintig jaar geleden begonnen met het schrijven van gedichten. "Na het overlijden van mijn ouders kon ik in gedichten mijn gedachten op papier zetten in dichtvorm. Ik heb nu ongeveer 200 gedichten gemaakt. In de toekomst zou ik graag een gedichtenbundel maken op mijn eigen website. Ik schrijf nu af en toe een gedicht. Binnenkort hoop ik dat mijn website online komt", eindigt Janneke haar verhaal.