Hardenberg

Janneke Rouwenhorst viert jubileum op de Fontein

Door de redactie

Op vrijdag 24 januari werd er feest gevierd op cbs de Fontein in Lutten. De directeur, Janneke Rouwenhorst, vierde haar jubileum. Ze werkt 40 jaar in het onderwijs én ze is al 40 jaar verbonden aan CBS de Fontein! Een feestje waard!

Juf Janneke Rouwenhorst is van die 40 jaar dat ze verbonden is aan De Fontein 35 jaar directeur geweest. Ze heeft zich altijd geweldig ingezet voor de school waarbij het welzijn van de kinderen en het team voor haar op de eerste plaats stond. Een hoogtepunt in haar loopbaan was toch wel de bouw van de nieuwe school in 2016/2017. Ze is daarbij mede initiatiefnemer en kartrekker geweest, met een prachtig multifunctioneel gebouw als resultaat!

Omdat juf Janneke en haar man heel erg van reizen houden en al veel van de wereld hebben gezien was het thema van deze dag: Wereld(s)feest.

Juf Janneke, haar man en kinderen werden in stijl van huis gehaald met een oud campertje, dat prachtig versierd was. Op het plein hadden alle kinderen en leerkrachten een ereboog gevormd en werd er gezwaaid met zelfgemaakte vlaggetjes van veel verschillende landen.

Na de ontvangst in de gymzaal, waar een lied gezongen werd ter ere van de juf, mocht ze meebeleven wat er zoal gebeurde in de groepen. De school was verdeeld over 4 continenten: Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika. Elke groep was versierd in het thema van een continent, er werden opdrachten uitgevoerd en spelletjes gedaan, passend bij het thema. Ondertussen gaven enkele professionals workshops voor het voorbereiden van een gezamenlijke muzikale presentatie aan het eind van de ochtend voor juf Janneke en haar familie en voor de ouders. Hierbij werden muziekinstrumenten gebruikt uit de verschillende continenten. Het was een geweldig mooi feest waarvan juf Janneke maar ook de kinderen erg genoten hebben. 's Avonds was er een feestelijke bijeenkomst voor het team, ouders en genodigden, aangeboden door het bestuur. Bekijk ook het filmpje op

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer