Hardenberg

JAN V.D. VEGT VERSLAAT KOPLOPER HILCO BRAAKMAN BIJ DE HAMMERDAMMER

Ingezonden

In de onderlinge competitie werden dinsdag de volgende wedstrijden gespeeld.

Hilco Braakman neemt het op tegen Jan v.d.Vegt en in een zeer boeiende partij waarin koploper Hilco Braakman alle zeilen moet bijzetten om zijn positie op de ranglijst te behouden, het gaat dan ook lang gelijk op, en het is zo, n avond waarin Jan v.d.Vegt alle zetten van Hilco doorziet, met het gevolg dat Hilco Braakman in de problemen komt, en zo als ze dat zo mooi noemen dat hij in een kerkhof stelling word gedwongen door Jan v.d.Vegt, en uit deze stelling bouwt Jan v.d.Vegt een prima eindspel op, en moet Hilco Braakman zich dan ook gewonnen geven en wint Jan v.d.Vegt op overtuigende wijze 0 – 2.

Gerwin Mollink speelt tegen Koert Meuleman en in deze partij gaat het heel lang gelijk op, en lijkt deze partij dan ook op remise uit te draaien, maar Gerwin Mollink tovert er toch nog een mooi eindspel uit en gaat met de winst aan de haal 2 – 0.

Gerard Endeman de oudste deelnemer bij de club speelt tegen Joop Kooman, in een mooie partij waarin Joop Kooman halverwege de partij op winst lijkt af te stevenen, komt Gerard Endeman door een kleine fout toch nog terug in de partij, en het word dan ook remise 1 – 1.

Jannie Bonthuis tegen Jan Slotman is van af het begin tot het eind een voorzichtige partij waarin beiden goed op hun hoede blijven en geen fouten maken, en dus word het dan ook een remise 1 – 1.

Gerben van de Voet neemt het op tegen Julian Arrindell, beide heren zijn aan elkaar gewaagd, al lijkt op het eind dat Gerben van de Voet de betere papieren heeft, maar schijn bedriegt en het word dan ook remise 1 – 1.

Gerard Lohues speelt tegen Henk Koenderink een verdienstelijke partij, maar moet op het eind toch zijn meerdere erkennen in Henk Koenderink 0 – 2.

Bert Nieboer en Jennie braakman maken er ook een zeer mooie partij van, halverwege de partij lijkt het er dan ook op dat een remise in de lucht hangt, Maar Bert Nieboer haalt er op het juiste moment een zeer mooie combinatie uit en wint de partij alsnog 2 – 0.