Hardenberg

Jan Hendrik en Hanny 60 jaar samen

Door de redactie

Jan Hendrik en Hanny Waterink-Lenters uit Hardenberg zijn woensdagmiddag 20 maart door burgemeester Peter Snijders gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk.

Jan Hendrik is 83 jaar en werd geboren in Hardenberg en groeide op als vierde telg in een gezin met zeven kinderen. De ambachtsschool in Coevorden werd per fiets afgelegd. Met het diploma op zak ging Jan Hendrik aan de slag als timmerman bij aannemersbedrijf Vosjan in Hardenberg. Als dienstplichtige bij de landmacht werd hij uitgezonden naar Suriname. Zijn laatste werkgever was aannemersbedrijf Trebbe in Zwolle.

Hanny Waterink-Lenters is 82 jaar. Zij zag het levenslicht als molenaarsdochter In de buurtschap Ane en groeide op als oudste kind in een gezin van drie kinderen. Na de huishoudschool in Coevorden werden haar eerste guldens verdiend in het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Het paar leerde elkaar kennen in zaal Mulder in Baalder. Na twee jaar verkering werd er getrouwd in het voormalige stadhuis in Gramsbergen. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen en vijf kleinkinderen. Nu woont het diamanten paar al negenentwintig jaar in Hardenberg en genieten van puzzelen en lezen.