Hardenberg

Jan Boertjes algemeen kampioen De Gieteling

Door de redactie

Met een brede glimlach nam Jan Boertjes op donderdagavond 7 november uit handen van bestuurslid Jos van der Heyden De Gietelingbokaal in ontvangst als algemeen clubkampioen van vogelvereniging De Gieteling. Een doortelling van de punten van de vijf beste vogels per inzender leverde hem 459 punten op, voldoende om de wisselbokaal in ontvangst te nemen.

In het najaar laten de leden van De Gieteling zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal is gekweekt. Na een mooie keurdag onder leiding van keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn op donderdagavond de kampioenen gehuldigd. De prijswinnaars zijn: 1. Kampioen kleurkanaries ongepigmenteerd, C.J. Ehlers, kooi 9, 91 punten; 2. Kampioen Kleurkanaries gepigmenteerd, W. v.d.Enk, kooi 41, 92 punten; 3. Kampioen Australische prachtvinken, J. Jut, kooi 68, 91 punten; 4. Kampioen Afrikaanse prachtvinken, T. Kleiman; kooi 207, 92 punten; 5. Kampioen Grote Parkieten, J. v.d. Heyden, kooi 176, 92 punten; 6. Kampioen Grasparkieten, J. Boertjes, kooi 140, 93 punten; 7. Kampioen open klasse, J. Wibier, kooi 205, 93 punten.

Het bondskruis dat elk jaar in een andere hoofdgroep valt, ging dit jaar naar de kleurkanaries gepigmenteerd en werd uitgereikt aan W. v.d. Enk. Bondsmedailles werden uitgedeeld aan de heren C.J. Ehlers, J. Jut, S. Stoeten en P. Haarman. Verder was er een beker voor de aangewezen vogel die door de eigenaar bij het inbrengen van de vogels wordt aangewezen waarvan hij of zij denkt de meeste punten te krijgen van de keurmeester, deze ging naar P. Haarman. De aanmoedigingsbeker, voor de inzender die dit jaar voor het eerst met de tentoonstelling meedoet en van de nieuwe inzenders de hoogste punten heeft, werd door J.W. Tuinman gewonnen.

Bezoek de tentoonstelling

Vogelvereniging De Gieteling Dedemsvaart-Balkbrug houdt haar tentoonstelling op vrijdag 8 november, tussen 13.00 en 22.00 uur en op zaterdag 9 november, tussen 10.00 en 17.00 uur, in het clubgebouw van de postduivenvereniging aan de Latyrusstraat 16 in Dedemsvaart.