Hardenberg

Jager en Makkinga winnen bij de Dobber in het Zwindersekanaal

Ingezonden

Zaterdag is de 4e wedstrijd van de senioren van De Dobber gevist in het Zwindersekanaal. Een water dat zich prima leent voor de technische visserij en ook nog eens goede vangsten. Vorige week viel het bij een andere wedstrijd bar tegen op enkele uitzonderingen na. We waren dus erg benieuwd hoe het nu zou uitpakken. Het was een stuk warmer dan de afgelopen tijd en er was dus goede hoop dat er goed gevangen zou worden. Er waren zestien deelnemers die verdeeld waren over twee vakken Er werd gevist van negen tot dertien uur. Al snel na de start stond al vast dat het weer voor de meeste deelnemers een moeilijke wedstrijd zou worden. Vooral in het A vak was het armoe troef. Ook in het B vak hield het niet over. In beide vakken waren drie deelnemers met redelijke vangsten. De rest zat tandenknarsend toe te kijken. Er zijn echter altijd winnaars, zo ook deze keer. Het A vak werd gewonnen door E.D. Jager met een vangst van 2.350 gram Goede tweede was J. Fraterman en de derde plaats was voor H.J. Jansen. In het B vak was de winst voor B.J. Makkinga met een vangst van 4.140 gram. De tweede plaats was voor H. Kampherbeek en derde was H. Spijker.

Patrick de Lange wint 2e jeugdwedstrijd van De Dobber

Vrijdag 17 mei is de tweede wedstrijd van de jeugd gevist. De opkomst was verdubbeld ten opzichte van de eerste wedstrijd. Er werd gevist in de vijver op industrieterrein Haardijk bij de Citram. Ondanks de voorspelde buien bleef het de gehele wedstrijd praktisch droog. Iedereen wist deze keer vis te vangen. Dank zij de vangst van een dikke brasem was de winst voor Patrick de Lange met een gewicht van 2.860 gr. tweede was Hidde Borger met en vangst van 1.580 gr. de derde plaats was voor Amber Nijman met een gewicht van 830 gr.

Zaterdag is de Nationale Hengeldag dan is er een feestelijke wedstrijd in de vijver in het Kruserbrinkpark. Iedereen mag meedoen ook als je geen lid bent en er is voor iedereen een prijs Kosten € 5,- senioren en € 2,50 voor de jeugd tot 18 jaar aanmelden bij B.J. Spijkers tel 06-22111942 E-mail bjspijkers@gmail.com