Hardenberg

Jacqueline Coppens presenteert tweede thriller

Door de redactie

Op zaterdag 29 juni vond in de bibliotheek in Hardenberg de boekpresentatie van het boek 'Omdat ik je mis', de nieuwe thriller van schrijfster Jacqueline Coppens uit Hardenberg plaats. Ook vond er een signeersessie plaats.

"Ik ben zelf moeder en ik ken de angst als je je kind even niet in beeld hebt. Dat is vreselijk". De schrijnende situaties van vermiste kinderen in het algemeen en vooral de kinderen die niet zijn teruggevonden inspireerden Jacqueline Coppens tot het schrijven van haar nieuwe thriller 'Omdat ik je mis'. Eerder schreef ze het boek 'Evenwicht',. Thrillers zijn haar favoriete genre. Coppens schrijft ze niet alleen, ze leest en recenseert zeook. Die liefde ontstond al in haar jeugd. "Als jong meisje was ik al gek op spannende verhalen. Op mijn achttiende had ik nagenoeg alle Agatha Christies gelezen. Mijn lichte voorkeur is dan ook een whodunit, maar psychologische thrille rs vind ik ook mooi. In mijn thrillers probeer ik beide elementen te combineren. Mij gaat het om de psychologie, het waarom. De mens achter de misdaad en wat een misdrijf emotioneel teweegbrengt bij slachtoffers".

Ook in haar eigen boeken is dat haar uitgangspunt. "Omdat ik je mis gaat over de impact van een vermissing van een kind op de moeder en het gezin, maar ook over de achterliggende drijfveer van de dader. Zonder oordeel probeer ik het waarom zichtbaar te maken. Dat wil overigens niet zeggen dat er n iet af en toe gruwelijke dingen gebeuren in mijn boeken", aldus Coppens. Zaterdagmiddag 13 juli, tijdens de jaarlijkse Hardenbergse boekenmarkt, geeft Jacqueline Coppens een signeersessie bij de Bruna in Hardenberg van 14.30 u tot 17.00 uur.