Coevorden

Jaarlijkse heuvelentocht

Door de redactie

Op zaterdag 1 april organiseert de Wielertoerclub Coevorden, kortweg de WTC, haar jaarlijkse Heuvelentocht in het mooie en heuvelachtige grensgebied tussen Coevorden en Uelsen.

De Ready 4 IT heuvelentocht is inmiddels uitgegroeid tot een groot sportevenement waar jaarlijks circa vijfhonderd deelnemers op afkomen uit de regio maar ook van ver daarbuiten. De WTC is er in geslaagd een bijzonder uitdagend en gevarieerd parcours uit te rollen van 110 kilometer lang. De tocht aan het begin van het wielerseizoen met veelal bochtige weggetjes en klimmetjes biedt voldoende uitdaging voor alle deelnemers. De hele route is bewegwijzerd en er is halverwege een EHBO-post aanwezig. De Coeverse Heuvelentocht is met ster opgenomen in de kalender van de overkoepelende NTFU organisatie en voldoet aan de daarmee aan alle veiligheidsvoorschriften.

Start en finish

Start en finish vinden plaats vanaf Sportpark de Klinkenvlier in Coevorden bij het Racket- en Bowlingcentrum. Starten kan tussen 8.00 en 9.30 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 ter plaatse. Meer informatie, www.wtccoevorden.nl.