Hardenberg

Jaar van uitersten voor Streekmuseum

Door de redactie

Het Streekmuseum Kloosterhaar ¿ Balderhaar bereikte dit jaar een mijlpaal: op 17 januari werd de stichting officieel opgericht en in augustus werd zij eigenaar van de voormalige boerderij Mollen aan de Verlengde Broekdijk 16. Maar vanwege de coronacrisis konden de vrijwilligers er nog niet echt van genieten.

"We hadden de boerderij na de aankoop graag met een officieel tintje willen openen, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan", zegt Freddie Ekkel. "Datzelfde geldt voor de kerstmarkt en de oudjaarsvisite. Ook van de gewone openstelling is weinig terechtgekomen. Met zijn smalle gangen en één trap naar de bovenverdieping is het museum niet gebouwd op de 1,5-metersamenleving. We hebben dan ook nauwelijks gasten kunnen ontvangen".

Meer succes werd geboekt op het buitenterrein. "Dit jaar hebben we de put in de voortuin gerestaureerd, het gemetselde deel zowel boven als in de grond. De hefboom wordt nog geplaatst". Komend jaar willen we de wagenschuur renoveren tot een ruimte voor groepsactiviteiten en het uitkijkpunt bij de voormalige Luchtwachttoren gestalte geven. Daarna wordt de boerderij verbouwd en voorzien van een nieuwe rieten kap en komt er een aanbouw met archiefkelder.