Hardenberg

Jaap en Riek zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Jaap Gunnink (83) en Riek Hofstede-Gunnink (84) kregen onlangs bezoek van wethouder Gitta Luiten. Dit in het kader van hun zestigjarig huwelijksjubileum.

"Jaap kwam al eens bij ons over de vloer bij mijn broer Albert", laat Riek met een glimlach weten. In het voorjaar van 1954 ging het 'aan', en na vijf jaar verkering trouwden ze in het toenmalige gemeentehuis in Heemse. Jaap Gunnink werd geboren als oudste kind in een gezin met tien kinderen. Toen hij elf was verhuisde het gezin van Zevenhuizen, gemeente Leek, naar Bergentheim. Het laatste schooljaar werd de Casper Diemerschool waarna de Mulo aan de Gramsbergerweg in Hardenberg volgde. Zijn eerste werkgever werd de gemeente Hoogeveen. De laatste veertig jaar was de gemeente Hardenberg Jaaps werkgever.

Riek Hofstede zag het levenslicht in Bergentheim als vijfde telg in een gezin met elf kinderen. De eerste guldens verdiende zij bij huisarts Greijdanus als kindermeisje. Na vier huisartsenpraktijken werden de bakens verzet en ging ze werken bij dierenarts Sinnema waar zij de huishouding deed. Nu woont het diamanten paar al jaren met veel plezier aan de Meteoorlaan in Hardenberg en genieten zij van onder andere lezen en puzzelen.