Ommen

Intiem Russisch koorconcert in Vilsteren

Door de redactie

Op zondag 9 februari 2020 om 15.00 uur zal het Klein Byzantijns Koor uit Utrecht optreden in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Op het programma staan liturgische werken van Russische componisten. Het concert begint om 15.00 uur.

Het Klein Byzantijns koor uit Zeist wordt gevormd door ongeveer 25 mannen en vrouwen. Het zingt vooral liturgische liederen uit de Russisch orthodoxe traditie, psalmen en gebeden die door bekende en minder bekende componisten op muziek zijn gezet. De muziek wordt à capella (zonder begeleiding) gezongen en gedirigeerd door koor- en orkestdirigent Ilia Belianko. Nadere informatie over die zeer bijzondere gezelschap is te vinden op www.kleinbyzantijnskoor.nl. Op het programma staan indrukwekkende en ontroerende werken, waarvan sommigen bekend, zoals de koorstukken uit de liturgie van St Johannes Chrysostomus opus 41 van Tsjaikovski en het Benedictus van Rachmaninov. Daarnaast worden werken van Trisagion, Tsjesnokov, Archangelski, Sviridov en Bortnianski ten gehore gebracht.

Wij hopen op een grote opkomst bij deze ongetwijfeld zeer sfeervolle en bijzondere uitvoering. Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren (voor nadere informatie: www.landgoedvilsteren.nl). U kunt voorafgaand aan het concert de benen strekken op het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het sfeervolle landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit, bij het altijd knapperende haardvuur. Het landgoedcentrum is gelegen aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Volgende concert: 8 maart 2020 in de Willibrorduskerk.