Kinderpersbureau

Interview Allard Ekkel - gitarist Emerald

Door de redactie

Op zondag 19 mei heb ik een interview gehad met Allard Ekkel, de gitarist van de Kloosterhaarse hardrock-formatie Emerald.

Door Dani Ekkel

De band is begonnen aan het eind van de jaren '70 met Henk Schipper, Joop Schipper en Allard Ekkel. Allard zit dus al vanaf het begin bij de band, eerst heette de band Warrior. Ze zijn aan de naam Emerald gekomen door een nummer van Thin Lizzy, de Engelse vertaling van Emerald is groene smaragd. De huidige bandleden zijn: Bert Kivits (zanger), Allard Ekkel (gitarist), Paul van Rijswijk (gitarist), André Wullems (bas) en Rudi Marissen (drums).

Emerald heeft in totaal 25 nummers gemaakt en 2 albums uitgebracht: 'Downtown' en 'Voice for the silent'. Een paar Duitse fans hebben eind jaren '90 ervoor gezorgd dat met het heruitbrengen van het album 'Downtown', onder de naam 'Iron on Iron', de band sindsdien weer optreed. De band treedt in binnen- en buitenland op, ze hebben al eens opgetreden in Duitsland, Cyprus, Spanje en vaak in Griekenland, waar Emerald heel veel fans heeft.

Aankomend weekend treedt Emerald op in Zweden, verderop dit jaar nog in Colombia en Heerlen (Limburg).