Hardenberg

InteraktContour in Hardenberg zoekt vrijwilligers

Door de redactie

Nederland telt ruim 450.000 vrijwilligers in de zorg. Door de toenemende zorgkosten worden zij voor organisatie steeds belangrijker in de dagelijkse zorg en ondersteuning van hun cliënten. InteraktContour Hardenberg ervaart dagelijks hoe waardevol vrijwilligers zijn. Jessica van Elburg, begeleider bij de dagbesteding:" Door de extra handen die vrijwilligers bieden, kunnen we nét wat meer bieden, zoals meer aandacht of activiteiten op maat. Daarom zijn we dringend opzoek naar mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel".

"Vrijwilligers maken deel uit van ons team van professionele begeleiders. Ze ondersteunen mensen bij het realiseren van hun persoonlijke doelen, gericht op het vergroten van zelfstandigheid of het trainen van motorische vaardigheden. Daarnaast helpen zij bij het ontdekken van nieuwe talenten en passies, maar bieden soms ook gewoon een luisterend oor," vertelt Jessica.

Ik vind het leuk om mensen te ondersteunen

Niels van der Veen leerde door NL Doet InteraktContour kennen en besloot vrijwilliger te worden op woonlocatie de Bramer." Ik vind het leuk om mensen te ondersteunen en te helpen in hun creatieve proces, maar ook bij praktische zaken. Zo heb ik een bewoner geholpen bij het ordenen en opruimen van zijn spullen. Bij een andere bewoner heb ik een kapstok opgehangen. Ondertussen praten we over van alles en nog wat, behalve over hersenletsel. Ik word daar blij van, en ook van de blije gezichten bij bewoners."

Ik ben die extra paar handen

"Ik heb jarenlang als verpleegster gewerkt, en na mijn pensioen wilde ik graag iets voor anderen blijven betekenen. Bij de dagbesteding van InteraktContour ondersteun ik bij de lunch en help ik 's middags bij de creatieve activiteiten terwijl we gezellig met elkaar praten. Ik ben die extra paar handen en heb tijd voor persoonlijke aandacht. Als vrijwilliger bij InteraktContour word ik overal bij betrokken en serieus genomen. Twee keer per jaar hebben we overleg met alle vrijwilligers en ook zijn er verschillende cursusdagen." vertelt Marjan de Vries.

Er is altijd iets mogelijk

Jaarlijks krijgen in Nederland maar liefst 130.000 mensen te maken met de gevolgen van hersenletsel. Bijvoorbeeld door een beroerte, een hersentumor of een chronische ziekte. Hersenletsel zet het leven behoorlijk op z'n kop. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij InteraktContour leren mensen kijken naar wat nog wél kan, zij ontdekken nieuwe talenten onder begeleiding van professionals.

Vrijwilliger worden iets voor jou?

Wil jij je inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan vrijwilliger bij de dagbesteding en woonlocatie van InteraktContour in Hardenberg. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Desiree Teijgeler op 06 51 62 74 17 of via d.teijgeler@interaktcontour.nl of met Jessica van Elburg op 06-22509548 of via j.v.elburg@interaktcontour.nl.