Hardenberg

Inloopbijeenkomst over herinrichting Wilhelminaplein druk bezocht

Door de redactie

In De Schakel in Hardenberg was donderdag 17 januari een drukbezochte inloopbijeenkomst over de herinrichting van het Wilhelminaplein.

De gemeente Hardenberg heeft samen met mensen die aan het Wilhelminaplein wonen of werken en vertegenwoordigers van ondernemers uit het centrum is een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van het plein. Het plan werd gepresenteerd en is aan de hand van vele redacties verder uitgewerkt. In juli 2018 besloot het college van B&W het ontwerp vast te stellen en het plan uit te gaan voeren. De werkzaamheden starten begin 2019.

Overzichtelijke inrichting

Volgens het plan keert de historische uitstraling terug op het plein. Zo krijgt de oude waterpomp een prominente plek op het plein ter hoogte van de ingang van de kerk. Ook is er ruimte voor rouw- en trouwvoertuigen. De oude stadsmuur wordt in het nieuwe plan beter zichtbaar. Het plein wordt overzichtelijker ingericht en geschikter voor kleinschalige evenementen. Aan de rand van het plein is ruimte om te zitten, kleine terrasjes en groen. Parkeren voor bezoekers blijft mogelijk op één van de 30 parkeerplaatsen. Dankzij de overzichtelijke inrichting wordt de verbinding met de Voorstraat duidelijker. Hierdoor gaat het Wilhelminaplein meer onderdeel uitmaken van het winkelgebied. De werkzaamheden voor de herinrichting worden uigevoerd door aannemer Hoornstra-Ophof Infra BV.