Twenterand

Initiatiefnemer BOOST Held van Twenterand

Door de redactie

Een afvaardiging van het CDA, met voorzitter Martino Vos, statenlid kandidaat Jerry Blekkenhorst en fractievolger Roswitha Uitslag, hebben Jordi Voort uit Den Ham op Valentijnsdag een bloemetje en het certificaat aangeboden met daarop de tekst: 'Held van Twenterand'.

Ieder jaar wordt een Twenterander in het zonnetje gezet die iets heeft betekend voor de lokale samenleving. Dit jaar was het CDA-bestuur Twenterand het al snel eens dat Jordi deze persoon moest zijn. Jordi is initiatiefnemer van het succesvolle BOOST gospelfestival in Den Ham dat plaatsvindt op tweede Pinksterdag. Het festival wordt jaarlijks bezocht door ruim drieduizend unieke bezoekers en is uitgegroeid tot een van de grotere evenementen in Twenterand. Daarnaast zet Jordi zich in voor Waypoint Twenterand, een organisatie die preventief bezig is rondom de verslavingsproblematiek in Twenterand en omgeving.

"Mensen die zich inzetten voor de samenleving in welke vorm dan ook verdienen respect. Jordi is een zeer betrokken inwoner van de gemeente en volgt zijn hart, hiermee maakt hij wel degelijk het verschil", aldus Martino Vos. Jerry Blekkenhorst vult aan: "Initiatieven als BOOST en Waypoint Twenterand gaan over verbinding, gemeenschapszin en omzien naar elkaar, deze waarden vinden wij als CDA - zeker in de huidige individuele samenleving - erg belangrijk".