Hardenberg

Inge ter Voorde gaat sportieve uitdaging aan voor ALS

Door de redactie

Nadat bij haar vader de ziekte ALS werd geconstateerd, zet Inge ter Voorde zich in om zoveel mogelijk bekendheid en geld te generen voor ALS. Inge is tot nu ieder jaar een sportieve uitdaging aangegaan. Zo stapte zij in 2018 voor het eerst in haar leven op de skeelers om drie uur te skeeleren, in 2017 zat zij uren op de fiets tijdens een spinningmarathon, in 2016 zwom zij vanaf haar ouderlijk huis in Hoogenweg vijf kilometer in het Kanaal Almelo-De Haandrik naar haar huidige woonplaats Gramsbergen en in 2015 liep zij de halve marathon.

NILS HUCK

Dit jaar gaat Inge een wel heel bijzondere uitdaging aan! In het kader van QuatrINGE gaat ze tien kilometer skeeleren, anderhalve kilometer zwemmen, 25 kilometer fietsen en tenslotte tien kilometer hardlopen. Dit alles gaat plaatsvinden op zondag 15 september in en rond het Hattemattebad in Gramsbergen. Inge start om 12.00 uur en verwacht tussen 17.00 en 17.30 uur te finishen. U kunt haar steunen door haar te sponseren, maar ook door met haar mee te fietsen, zwemmen, lopen of skeeleren. Voor de kinderen is er een speciale sponsorzwemactie. Zo kunnen zij Inge steunen tijdens het zwemmen en geld inzamelen voor ALS. Via de basisscholen in Gramsbergen krijgen de kinderen een sponsorlijst. Kinderen buiten Gramsbergen zijn natuurlijk ook van harte welkom! En terwijl Inge zich in het zweet sport, kunnen bezoekers onder het genot van een kop koffie of een glaasje drinken, broodje beenham of pannenkoek haar prestaties volgen. Al het geld dat wordt ingezameld, komt geheel ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS.

Iedere vorm van aanmoediging wordt door Inge ontzettend op prijs gesteld! Dus kom op 15 september naar het Hattemattebad en steun Inge in haar actie zoveel mogelijk geld te verzamelen.

NILS HUCK