Ommen

Infobijeenkomst Eregasten bij SamenLoop voor Hoop

Door de redactie

"Er zijn mensen die al voor de derde keer meedoen als Eregast omdat ze het voor geen goud zouden willen missen. Dat gun ik natuurlijk iedereen die daarvoor in aanmerking komt," zegt Florien Heuver. Met haar commissie organiseert zij een speciale informatiebijeenkomst. De Informatiebijeenkomst voor Eregasten vindt plaats op 14 februari in het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d, Ommen. Aanvang 20.00 uur met koffie en thee.

Eregasten krijgen een bijzondere dag aangeboden tijdens het evenement waar heel Ommen zich al sterk voor maakt, de SamenLoop voor Hoop op 25 en 26 mei. Florien: "Zij vervullen een speciale rol omdat zij een inspiratie zijn voor anderen en letterlijk hoop vertegenwoordigen. De hoop dat we op de goede weg zijn met wetenschappelijk onderzoek en erin gaan slagen kanker de wereld uit te krijgen."Eregasten zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad en de SamenLoop voor Hoop brengt hen bij elkaar. Om ervaringen te delen, elkaar en anderen te bemoedigen en heerlijk verwend te worden.Commissiecollega Hennie Harmsen: "De ervaring is dat zij meestal zelf energie putten uit de saamhorigheid die bij de samenloop voelbaar is. En buiten dat gewoon een hele leuke dag beleven."

'Alles mag'

Kanker treft tegenwoordig 1 op de 3 mensen dus bijna iedereen komt direct of indirect in aanraking met de impact ervan. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette bedoeld als inspiratie voor al die mensen en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden. Tijdens de hele loop is er een breed amusementsprogramma en het middenterrein bruist van de activiteiten die zijn opgezet door deelnemers. Kenmerkend zijn de verschillende ceremonies die zorgen voor een onvergetelijke sfeer.

Hennie: "Eregasten lopen mee in de openingsronde en krijgen een eigen programma. Wel met de insteek dat niets moet en alles mag. Het gaat erom hen een mooie ervaring te bezorgen, dus ben je zelf getroffen door kanker of ken je zo iemand in je omgeving, denk dan aan de Informatiebijeenkomst. Daarin kun je terecht met alle vragen over het evenement en kan aanmelding plaatsvinden. Maar dat kan ook later altijd nog, via de website".