Hardenberg

Isa Assen finalist mbo vakwedstrijden

Door de redactie

Het is voor de tweede keer op rij dat een student van het Alfa-college in Hardenberg de nationale finale weet te bereiken van de Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. De twintigjarige Isa Assen, derdejaarsstudente directiesecretaresse/managementassistent, werd vorige week eerste in haar vakgebied en zal in maart het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens de grote finale.

Isa Assen (vijfde van links op de foto) reisde woensdag vol vertrouwen af naar de kwalificatiewedstrijden in Eindhoven. Ze houdt wel van een beetje uitdaging, had de winst van de onderlinge wedstrijden binnen het Alfa-college al in haar broekzak en had, zoals ze zelf zegt, niets te verliezen. Dat ze na een dag vol pittige opdrachten als winnaar uit de bus kwam, had ze vooraf echt niet verwacht.

De Skills Heroes is een wedstrijd waarin mbo-studenten hun talenten kunnen laten zien in hun vakgebied, in dit geval secretarieel. Isa en haar negentien medekandidaten moesten een reeks opdrachten maken, waaronder agenda beheren, notuleren, een zakelijke brief schrijven en een personeelsuitje organiseren. Met een 8,3 en 'uitmuntend' als commentaar van de jury pakte zij uiteindelijk de winst. Een mooie waardering voor de studente uit Coevorden. "Het geeft me wel zelfvertrouwen en een goed gevoel. Het is een bevestiging dat je goed bent in wat je doet", aldus Isa, die ambitieus is en alles uit haar opleiding haalt wat ze kan. Zo liep ze stage in het buitenland en gaat ze nu op voor het certificaat Excellente Student. Met het winnen van deze wedstrijd is ze daarvoor al goed op weg.

Ook de school is trots op haar prestatie. Geerte Elferink is docent van de opleiding secretarieel, die per januari verder gaat onder de naam Office- en managementsupport. "Voor de tweede keer doet er een studente mee van de opleiding secretarieel en beide keren is onze student als winnaar gekozen van de kwalificatiewedstrijden. Dat is toch een mooie opsteker als school".

Isa mag eind maart het Alfa-college vertegenwoordigen in de RAI in Amsterdam tijdens de nationale finale. Ze strijdt met zeven andere directiesecretaresses in opleiding om de beste van Nederland te worden.