Coevorden

In Holland staat een Huis van Dirk Scheele

Door de redactie

Op zondag 23 februari speelt kinderpopster Dirk Scheele zijn vrolijke meezingconcert In Holland staat een Huis (2+) in Theater Hofpoort in Coevorden. Voor het eerst treedt hij op met Oudhollandse liedjes, in plaats van zijn eigen werk. Er starten voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur.

Fotografie Gerhard Witteveen

In een groot meezingfeest voor jong en oud speelt Dirk de allerleukste Oudhollandse liedjes, maar dan natuurlijk helemaal op z'n Dirks. Dirk steekt grote Oudhollandse hits als Ik zag twee beren, Op een Klein stationnetje en Helikopter in een heel nieuw jasje. Wat dacht je van Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk en skaversie en In de maneschijn in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als "Ik heb een tante in Marokko" uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands. Als klap op de vuurpijl daagt Dirk het publiek uit om samen met hem ter plekke een Nieuwhollands liedje te maken! Maar natuurlijk zal een aantal van Dirk's eigen kinderhits ook niet ontbreken.

Dirk Scheele

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf twee jaar. Hij toert al meer dan 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, is dagelijks te zien op Nickelodeon en heeft een populair YouTube-kanaal met meer dan 40.000 abonnees. Dirk heeft inmiddels veel cd's, dvd's, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als 'Ik woon in een huis', 'Op de kinderboerderij' en 'In de Jungle'. Dirk: "Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling". Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterhofpoort.nl/programma/.