Hardenberg

In gesprek met verpleegkundige Lianne Kamp

Door de redactie

In deze bijzondere ¿ maar vooral ook aangrijpende periode ¿ zijn er naast de vele verdrietige verhalen ook mooie verhalen te vertellen. Saxenburgh neemt u de komende periode graag mee en laat collega's en patiënten vertellen. Hoe gaat het binnen onze organisatie? Wat houdt het werken tijdens Corona en het zorgen voor deze patiënten in? Welke impact heeft dit? Wat doet dit met ze als mens. Verpleegkundige Lianne Kamp ¿ Fokkert deelt haar verhaal:

"Dit beeld zag ik gisteravond toen ik op de gang de medicatie aan het uitzetten was. Mijn collega aan de zijde van een verwarde patiënt. Ze was er de hele dag al mee bezig geweest, 1 op 1 zorg. Collega's hadden haar andere patiënten over genomen. Nu kan ik een heel verhaal typen over delier, valrisico, mogelijk Covidpositief, overuren maken, in pak,uit pak ...maar waar het mij om gaat is het volgende...dit is zorg met een hoofdletter.

Top collega's met het hart op de juiste plek.

Saxenburgh heeft als visie een goed leven. Daar zorgen we samen voor. Maar wat als de nood zo hoog is dat we ons werk niet meer kunnen doen zoals we zouden willen, de patiënten niet de zorg krijgen die ze verdienen, je voelt je tekort schieten en bent bang om fouten te maken want voor je verpleegkundig handelen ben je zelf verantwoordelijk...altijd , onder welke omstandigheid dan ook. Ik werk 30 jaar in dit ziekenhuis en heb hier het nodige meegemaakt. Dit heeft mij mede gevormd tot de zorgverlener die ik nu ben...Je pakt ergens de draad weer op en gaat weer door.

Wat ik gisteren zag door het raam is dat we als Saxenburgers gehoord worden. Dat knopen soms worden doorgehakt maar ze ook worden teruggedraaid als het niet werkt. Van chaos naar rust, dat is wat ik zag door het raam. En dat voelde even zo goed dat ik er een foto van moest maken op dat moment. Deze week werden er buddys ingezet op de afdelingen waar dat nodig is. En dat geeft minder stress, minder druk op ieders schouders. Minder uitval doordat we minder op de tenen lopen..

Als we dit nou zouden kunnen regelen in alle ziekenhuizen , verpleeghuizen , verzorgingstehuizen en we de regering kunnen laten zien hoe belangrijk een goed leven is voor iedereen of je nu de zorgverlener bent of de zorgontvanger dan zouden we de zorg weer aantrekkelijk kunnen maken. Als de regering nou samen zorgt voor de mogelijkheden , zorgen wij voor de patiënt zoals t hoort. Niet alleen in deze crisistijd maar ALTIJD.

Covid heeft mijns inziens niets meer te maken met regels, mondkapjes, discussies over en weer maar alleen maar met een beetje meer RESPECT voor jezelf en elkaar." Bron: Saxenburgh.