Hardenberg

In ganzenpas over Kidsbeweegroute

Door de redactie

Op vrijdag 12 april kwamen 121 kinderen van basisschool De Akker uit Gramsbergen naar landgoed De Groote Scheere in Holthone om de Kidsbeweegroute te openen. De drie bussen werden hartelijk ontvangen bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

Na het dansen van de Pasapas volgde de officiële openingshandeling door Evan, de jongste leerling van De Akker samen met Ryan Nijzink, rentmeester bij a.s.r. en Sandra Boertien, eigenaresse van De Ganzenhoeve. Gezamenlijk onthulden zij de eerste routepaal. Vervolgens gingen de kinderen in groepjes uiteen om de Kidsbeweegroute te lopen.

De Kidsbeweegroute, een vastgelegd concept van Magda Mali, is een wandelroute van één kilometer voor en door kinderen, langs de route staan borden met aanwijzingen. Op de borden staan kindertekeningen van dieren van het landgoed, educatieve weetjes en leuke beweegopdrachten. Door te dobbelen wordt de opdracht en route iedere keer anders.

"Wij willen kinderen de natuur van landgoed De Groote Scheere laten beleven. Met de Kidsbeweegroute prikkelen we gezinnen om te bewegen in de buitenlucht", vertelt Ryan Nijzink, rentmeester bij a.s.r. real estate. "Naast de Kidsbeweegroute hebben we vorig jaar Verhalenpaden van vijf en zeven kilometer gerealiseerd. Het Verhalenpad vertelt de wandelaar over het verleden, het heden, de natuur en de cultuur van het landgoed. De routes stimuleren bewegen en geven op hun eigen wijze informatie over het prachtige historische landgoed. We zijn verheugd dat we dit namens a.s.r., eigenaar van dit landgoed, aan bezoekers kunnen aanbieden".

De routes beginnen en eindigen bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve, Holthonerweg 9 te Holthone. Een goede locatie om de wandeling met wat lekkers af te sluiten.