Hardenberg

In de Bibliotheek: 7000 kranten en tijdschriften gratis via PressReader

Door de redactie

Bibliotheek Hardenberg biedt gratis het gebruik van PressReader aan. Door in te loggen op de beschikbare computers of via je mobiele telefoon, krijgt men toegang tot meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen.

Veel buitenlandse kranten maken met moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Artikelen kunnen worden vertaald, beluisterd of gedeeld. Om gebruik te kunnen maken van PressReader is het alleen maar nodig om één keer per week bij de Bibliotheek in te loggen met de eigen inloggegevens. Er kan gebruik worden gemaakt van computers in de Bibliotheek, waarbij de medewerkers van de Bibliotheek de bezoekers kunnen helpen. Daarnaast kan men via de eigen telefoon een mobiele app van PressReader downloaden. Hiermee kunnen de artikelen in de eigen taal thuis gelezen worden. PressReader is interessant voor anderstaligen/vluchtelingen, studenten/jongeren die onderzoek doen en actuele artikelen zoeken en veellezers van kranten.

Voor informatie bent u van harte welkom bij Bibliotheek Hardenberg in het LOC+ gebouw of kijk op www.bibliotheekhardenberg.nl.