Hardenberg

IJsvereniging twijfelt nog

Door de redactie

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan en de ijsverenigingen daarmee op scherp gezet. Ook bij IJsvereniging Sluis 6/7 in Dedemsvaart wordt door het bestuur koortsachtig overlegd. Doen we de baan open en zo ja hoe dan?

 

Voorzitter Harro Wassens geeft toe dat het een worsteling is."Natuurlijk willen we graag, maar de baan is momenteel net een flush puppy. Er ligt allemaal sneeuw in het water en vrezen voor een goede ijsvloer," constateert hij na de eerste dagen vorst. "Op zich zijn we er wel klaar voor, maar we moeten bij een eventuele opening ook voldoen aan verschillende maatregelen in verband met corona. Schaatstreintjes vormen mag niet, het gebouw mag niet open en het is de vraag of we als politieagenten bij de baan moeten gaan staan. We mogen eventueel wel een tent neerzetten voor koek en zopie, maar daar zijn ook weer vrijwilligers voor nodig en hebben we die beschikbaar?," verwoordt Wassens de verschillende overwegingen.

 

Nog even wachten

Wat hij zeker weet is dat de ijsbaan aan het Rheezerend alleen toegankelijk zal zijn voor leden van de ijsvereniging als deze open gaat. Een ledental dat de laatste jaren overigens, door het gebrek aan vorst behoorlijk is gedaald naar momenteel nog zo"n 800. Of en wanneer de ijsbaan open gaat? Wassens kon het bij het ter perse gaan van deze editie nog niet zeggen. Raadpleeg onze website en facebookpagina voor de laatste ontwikkelingen is zijn advies.