Hardenberg

IJsvereniging Nooitgedacht is er klaar voor

Door de redactie

Inmiddels is er weer een jaar voorbij en kijkt het bestuur met veel bewogenheid terug. Ook het bestuur van de ijsclub heeft te maken met de regels die de overheid heeft opgesteld rondom het coronavirus (covid-19). Gelukkig was er voldoende ruimte in het clubgebouw om op anderhalve meter te vergaderen in de periode toen dat nog mogelijk was. De jaarlijkse ledenvergadering is wel afgelast vanwege het coronavirus.

In november dit jaar was het 65 jaar geleden dat de ijsclub werd opgericht. Deze club, die van geen wijken wil weten ondanks dat er de laatste zeven jaar geen echte winter is geweest, geeft het niet op. Het bestuur en een aantal vrijwilligers hebben het afgelopen jaar weer veel werk verzet. Er is groot onderhoud gepleegd, het opgestelde projectplan van 2019 heeft men al grotendeels kunnen uitvoeren en zij hopen dit plan in 2021 af te ronden. De waterbeheersing is verbeterd, de baanverlichting is vervangen door ledverlichting, het terras is vernieuwd en ruimer geworden en er zijn daar extra lichtmasten geplaatst. De rest van het straatwerk is vervangen door nieuwe straatklinkers. Voor het terras en de verdere toegang naar de baan zijn nieuwe rubberen matten aangeschaft en het clubgebouw is van een kwastje verf voorzien. Ook heeft men een duidelijke plek gecreëerd voor minder validen en ouderen die minder mobiel zijn. Wanneer er weer voldoende natuurijs komt hoopt het bestuur dat ook deze mensen dan de ijspret van dichtbij kunnen mee maken.

Net als voorgaande jaren heeft het bestuur de baan weer op tijd klaar. Nog voor dat de meteorologische winter is begonnen lag er op 30 november al een mooi laagje ijs op de schaatsbaan van Bergentheim. Een dankwoord aan de gemeente Hardenberg en de Stichting Dooze en Dorp is op zijn plaats. Het bestuur is hen zeer erkentelijk voor de financiële bijdrage die ze hebben geleverd om deze wensen in vervulling te doen gaan.