Hardenberg

IJsbrand Meijer en Janny Wakker: 60 jaar getrouwd

Door de redactie

IJsbrand Meier, 88 jaar en Janny Wakker, 85 jaar vierden maandag 12 oktober hun zestigjarig huwelijksjubileum. Op 28 augustus 1958 ontmoeten zij elkaar tijdens een concert in het centrum van Groningen.

Twee jaar later werd er getrouwd in het stadhuis van Haren. Hun eerste stulpje werd gevonden in Noorderhogebrug nabij de stad Groningen. Het huwelijk werd gezegend met twee dochters.

IJsbrand Meijer groeide op met een jongere zus in Pieterburen. Na de Ambachtsschool en het diploma op zak van machinebankwerker werd de eerste guldens verdiend bij de plaatselijke dorpssmid Vos. WalCar een technisch installatiebureau werd twintigjaar lang zijn werkgever. Op zestigjarige leeftijd werd de gereedschapskist voorgoed opgeborgen en werd gebruik gemaakt van een VUT-regeling. Janny Wakker zag het levenslicht in Bellingwolde en groeide op met een jonger broer. Na de Mulo en Huishoudschool hielp zij vader Berend in de kruidenierszaak. Nu woont het paar al jaren met veel plezier en het appartementencomplex 'Bisschopshof' in Hardenberg en genieten van fietsen, wandelen, puzzelen, lezen en borduren.