Hardenberg

IJsbaan in Gramsbergen open

Door de redactie

Vrijdag 6 januari om 19.00 uur kunnen de schaatsen uit het vet en de eerste rondjes gereden worden op de combibaan in Gramsbergen. Het bestuur van IJsvereniging Ons Genoegen kwam vanmiddag om 17.00 uur bij elkaar om wel of niet te besluiten de ijsbaan open te stellen voor het publiek.

IJsmeester Dirk Jan van Faassen: "Het was een moeilijk besluit ook gezien de weersverwachting van zaterdag. Het besluit om de baan toch open te stellen heeft vanmiddag de nodige inspanning gekost. Het water tussen het ijs en de betonnen ondervloer is vandaag weggepompt en gaf uiteindelijk de doorslag om de baan vanaf 19.00 uur te openen", aldus ijsmeester Dirk Jan van Faassen.

Problemen combibaan

De combibaan in Gramsbergen is op zich een prima multifunctionele sportaccommodatie, die jaarlijks voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. "Wat betreft snel een ijsvloer neerleggen geeft dit och grote problemen", vertelt de ijsmeester van ijsvereniging Ons Genoegen uit Gramsbergen. "De betonnen ondervloer is niet vlak en varieert van 2 tot 5 centimeter. Om deze ondervloer vlak te frezen en te voorzien van een nieuwe toplaag zijn we als ijsvereniging 50.000 euro verder en dat gaat niet lukken", aldus ijsmeester van Faassen. "De jaarlijkse wedstrijd met bijvoorbeeld Noord Laren en Haaksbergen om de eerste marathon op natuurijs te organiseren is hierdoor al op voorhand een verloren wedstrijd, omdat Haaksbergen een vlakke ijsvloer heeft van twee centimeter. Ook speelt mee dat onze leden bij opening van de baan direct gebruik mogen maken om hun rondjes te rijden", laat tot slot ijsmeester Dirk Jan van Faassen weten.