Hardenberg

Igor Smirnov exposeert in gemeentehuis Hardenberg

Door de redactie

Vanaf dinsdag 15 oktober exposeert kunstenaar Igor Smirnov uit Hardenberg in het Hardenbergse gemeentehuis. Zijn werk is tot donderdag 27 februari 2020 te zien op de eerste etage, tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

unknown

Igor Smirnov werd in 1975 geboren in het Russische St. Petersburg. Hij is een veelzijdig schilder die erin slaagt de moderne tijd treffend vast te leggen in zijn meestal kleurrijke schilderijen. Soms in het alledaagse, soms in het absurde. Het werk van Smirnov gaat over het vastleggen van tijd, het idee dat je deelgenoot kan worden van iemands verleden door iemand te raken. Zijn schilderproces is een zoektocht naar vrijheid en overwinning van angst.

De schilderijen van Igor Smirnov zijn te zien op de eerste verdieping van het gemeentehuis, in de ruimte naast het bedrijfsrestaurant. Er is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis nog meer kunst te bekijken. In samenwerking met museum De Fundatie worden werken van dit museum tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis, hier hangt ook de boom van kunstenaar Maartje Korstanje. Daarnaast is in het bedrijfsrestaurant elke drie maanden een nieuwe tentoonstelling met werk van een lokale kunstenaar te bekijken.