Ommen

Ierse Rebel Songs In Ommen

Door de redactie

Vrijdag op 7 februari om 22.00 uur speelt Ierse sterren Dreams of Freedom uit Kerry, Ierland bij Café de Herberg in Ommen.

Een trio bestaande uit zang, gitaar, bas en 'Whistles'. De heren zijn trots op hun Ierse afkomst en cultuur en het is hun levensdoel dit voort te brengen. Verwacht Ierse ballads en rebel songs. Inmiddels hebben ze vijf albums uitgebracht, de laatste in 2018. Deze is opgenomen in de Dingle pub. Dingle is bekend om de plek waar de Ierse taal Gaelige nog zeer veel wordt gesproken. De taal die de Ieren spraken voordat dit werd verboden door de Engelsen die Ierland wilden overnemen. Dreams of Freedom heeft nog zeer veel binding met de Ierse geschiedenis en dit zal te horen zijn in de muziek. De laatste tijd winnen ze aan populariteit in de USA. Ze zijn trots dat ze toch in februari naar Deventer komen.

"Nederlanders houden net als de Ieren van gezelligheid, muziek en een biertje", zegt Hans van Lingen, eigenaar. "De hoge kwaliteit van de muziek die wij de bezoeker bieden, sluit daar naadloos bij aan. Vandaar dat we extra ons best hebben gedaan in samenwerking met het Irish Pub Festival om de Ierse band speciaal naar Ommen te laten komen".