Hardenberg

Iedereen is welkom

Door de redactie

Onlangs is ds. Meijer als predikant bevestigd aan de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk van Baalderveld-Zuid (Het Morgenlicht). Ds. Meijer was predikant in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Hij verhuisde van Kinderdijk naar Hardenberg en maakt hier een nieuwe start. Hij is woonachtig naast de kerk het Morgenlicht samen met zijn vrouw en drie kinderen.

"Een nieuwe wereld, want ik ben getogen in Rotterdam. Belangrijk vind ik dat ik de mensen in Hardenberg leer kennen. De gemeenteleden zal ik een bezoek brengen. Dit is gelukkig nu voor een groot deel weer mogelijk in deze corona-tijd. Ook is het jeugdwerk onlangs weer gestart. Ik vind het prettig om weer mensen te ontmoeten, nieuwe gezichten te zien en te praten over de kern van het geloof: leven met God, het volgen van Jezus", vertelt ds. Meijer.

Iedereen is welkom

"Naar mijn idee mag de kerk ook iets betekenen voor de maatschappij. Ik ben ook graag predikant voor mensen die niet bij een kerk horen, maar wel vragen hebben. Daarom had ik in mijn vorige gemeente een wekelijkse inloop waar iedereen welkom was voor koffie, een praatje, gebed, etc. Elke donderdagmorgen zat ik dan tegenover het kerkgebouw te werken en als iemand langs wilde komen kon dat. Soms kwam er niemand, soms had ik een ochtend met een paar ontmoetingen. Soms kwam er een gemeentelid die me een komkommer of courgette uit de eigen tuin wilde geven. Ik voerde gesprekken met mensen die mij wilden bekeren en met sommigen ging ik bidden. Daar kijk ik goed op terug.", vertelt ds. Meijer.

Herkenbaar aan de vlag

Dezelfde soort plek wil ds. Meijer ook graag in Hardenberg. En hij heeft de beschikking over een werkruimte tegenover Plus supermarkt aan de Floralaan.

"Deze ruimte helpt mij om naar mijn werk te gaan, maar ook om meer het besef te hebben dat ik predikant ben in deze wijk. Voorlopig zit ik hier zoveel mogelijke elke werkdag. Als ik aanwezig ben staat mijn fiets voor de deur. Daarnaast heb ik een vlag gemaakt met drie pictogrammen erop. Wanneer de vlag buiten hangt is iedereen welkom voor een kopje koffie, een praatje, Christen of niet Christen. Ook kunt u altijd aan het raam kloppen. Ik hoop op mooie ontmoetingen", eindigt ds. Meijer het gesprek.