Hardenberg

ICT Connecting brengt bedrijfsleven en basisschool samen in stimuleren ICT

Door de redactie

Een klas vol kinderen die enthousiast zijn over een les programmeren. Het resultaat van een programmeerles van Martin Eggengoor en Giel Bosscher van Kendis ICT-groep Nederland aan groep 7 van CBS De Elzenhof. Het was een geslaagde eerste test van een in Hardenberg ontwikkelde lessenserie. De lessen zelf zijn ontwikkeld door Rob Sieljes, ICT-docent van het Alfa-college in Hardenberg.

ICT Connecting is een samenwerking tussen ICT-bedrijven uit de regio en het Alfa-college. Het heeft onder andere als doel om kinderen, en dan vooral de meisjes, te enthousiasmeren voor ICT. Ook in de regio Hardenberg is een steeds groter tekort aan goed gekwalificeerde ICT'ers. Voldoende instroom in techniek en ICT is een belangrijk speerpunt in de regio. Voor dit project is samenwerking gezocht tussen ICT Connecting en Toptechniek in Bedrijf. Beide regionale initiatieven hebben als doel techniek en ICT onder de aandacht te brengen bij scholen.

Micro:bit

De leerlingen van CBS De Elzenhof kregen les in Micro:bit. Met de Micro:bit konden de leerlingen hun naam met LED-lampjes programmeren, maar ook werd er een digitale dobbelsteen gemaakt. Alle leerlingen waren aan het einde van de les erg enthousiast. Binnenkort worden de lessen ook op andere basisscholen in de regio gegeven.