Ommen

Hutten Metaal Yamaha Racing boekt succes in Letland

Door de redactie

Een fantastisch sportweekend voor het Hutten Metaal Yamaha Racing Team uit Beerzerveld. Thibault Benistant heeft de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Letland gewonnen. Benistant domineerde de eerste manche en kwam na een zwaar bevochten tweede manche als tweede over de finish. Met deze resultaten won hij het dagklassement en heeft hiermee de koppositie in het kampioenschap in handen genomen.

Thibault Benistant en Gianluca Facchetti, beiden rijders van het raceteam uit Beerzerveld, begonnen gemotiveerd aan de dag in Letland. Op de zanderige ondergrond van het circuit van Kegums hadden ze hun draai al snel gevonden en dit resulteerde in de snelste tijd voor Thibault en een nette vijfde plaats in zijn groep voor Gianluca. Deze goede trainingsresultaten zorgden ervoor dat beide rijders in zowel de eerste als de tweede manche goed achter het starthek stonden.

Thibault won het dagklassement en Gianluca legde beslag op een negende plaats. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap is Benistant nu de nieuwe leider geworden en heeft een voorsprong van vijf punten op de tweede man. Facchetti bezet na twee wedstrijden de dertiende plaats.

Trots en vol vertrouwen

Teameigenaar Wim Hutten spreekt van een succesvolle dag: "Na de Corona lockdown hebben we de trainingen op niveau weer opgepakt en met dit resultaat na twee wedstrijden ben ik gewoon ontzettend trots op wat we met elkaar neerzetten. Dit is waar we iedere dag als team keihard voor werken. Ik kijk vol vertrouwen uit naar wat komen gaat".

Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma, opnieuw in het Letse Kegums.

Evenementenkalender