Twenterand

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

Door de redactie

ZorgSaam Twenterand biedt ook deze maanden hulp aan 65-plussers in de gemeente Twenterand bij het invullen van de formulieren voor de Inkomstenbelasting 2018. ZorgSaam Twenterand schakelt hiervoor geschoolde belastingconsulenten in.

Zij vullen alleen belastingformulieren in voor wie een AOW-uitkering heeft, eventueel aangevuld met een klein pensioen; een eenvoudige aangifte dus. Zij controleren ook of u in aanmerking komt voor toeslagen. Ook al geeft de belastingdienst aan dat u misschien geen aangifte hoeft te doen, het is toch raadzaam uw aangifte te laten nakijken. De belastingdienst kent uw aftrekposten namelijk niet. Krijgt u geen geld terug dan zijn aan die check geen kosten verbonden. Kosten voor het invullen zijn 22,50 euro, contant te voldoen aan de belastingconsulent. Aan het invullen van een tweede aangifte binnen een fiscale eenheid (echtpaar, geregistreerd partnerschap) zijn geen extra kosten verbonden.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met één van de Zorginformatiepunten in de gemeente Twenterand. Bij aanmelding graag uw BSN en geboortedatum doorgeven in verband met het aanvragen van een machtiging. De Zorginformatiepunten zijn als volgt bereikbaar: Den Ham, Goosensplein 1d, 0546-481465; Vriezenveen, Koningsweg 28, 0546-481450; Vroomshoop, Oranjeplein 7h, 0546-481460; Westerhaar, Hoofdweg 132j, 0546-481455.