Hardenberg

Huisartspraktijk Lutten organiseert Metercontroledag

Door de redactie

De praktijk van dr. Meijer in Lutten houdt op woensdag 25-september een gratis metercontroledag voor de patienten die willen weten hoe het met zijn of haar bloedglucosemeter gesteld is. De bloedglucosemeter wordt gecontroleerd en voor u als patiënt is er tijd voor vragen en uitleg. Maak een afspraak dan wordt er speciaal voor u tijd gereserveerd.

Het aantal diabetespatiënten neemt ieder jaar fors toe in Nederland en de druk op kwaliteit van zorg wordt hiermee steeds groter. De praktijk van dokter Meijer wil diabetespatiënten de best mogelijke zorg verlenen. De metercontroledag is daar een voorbeeld van.

Mensen met diabetes kunnen in hun eigen leef- en woonsituatie de bloedglucosewaarde controleren met behulp van een bloedglucosemeter. Dit wordt zelfcontrole genoemd en is een belangrijk onderdeel van de behandeling van diabetes. Het is van het grootste belang dat de waardes die worden gemeten betrouwbaar zijn. Er zijn meerdere oorzaken die de betrouwbaarheid kunnen beïnvloeden, zoals eetgedrag, spanning, het incorrect uitvoeren van de meting en de manier waarop de teststrips bewaard worden. Tijdens de metercontroledag wordt de meter gecontroleerd en samen met de patiënt de handelingen rond het bloedprikken doorgenomen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen over uw geneesmiddelen en uw bloedglucosemeter of andere zaken rondom diabetes. De assistenten die de metercontrole doen, zijn gespecialiseerd op het gebied van zelfcontrole bij diabetes. Bent u patient bij dr. Meijer en heeft u belangstelling voor de metercontroledag, maak gerust een afspraak met één van de medewerkers. Kom daarvoor langs in de praktijk of neem telefonisch contact op.