Hardenberg

Huisartsenpraktijk Avereest scherpt regels aan

Door de redactie

Helaas zien we dat de Corona pandemie zich wereldwijd uitbreidt. Ook in onze regio zijn er in de afgelopen tijd weer meer besmettingen met het Corona virus vastgesteld. Dit betekent dat we met elkaar waakzaam moeten zijn, om het Corona virus zo min mogelijk kans te geven zich nog verder uit te breiden.

Binnen de huisartsenpraktijken in Avereest waren al maatregelen genomen om de veiligheid van patiënten en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen. Die regels hebben ze nog wat meer moeten aanscherpen. Hieronder hebben ze de maatregelen op een rij gezet:

Komt u alleen naar de huisartsenpraktijk als u eerst telefonisch een afspraak heeft gemaakt.

Kom niet naar de huisartsenpraktijk als u klachten hebt als hoesten, niezen, neusverkoudheid, koorts of benauwdheid. Belt u dan met de huisartsenpraktijk. De assistente zal u dan meestal verzoeken om een corona test te laten doen. Wanneer u een afspraak wilt maken dan zal de assistente u uitleggen wanneer het mogelijk is om een afspraak te maken en hoe dat in zijn werk gaat.

Binnen de huisartsenpraktijk geldt natuurlijk ook de 1,5 meter afstand regel. Looproutes worden aangegeven.

Wanneer u de huisartsenpraktijk binnen komt dan dient u een mondkapje te dragen en dit ook, zo lang u binnen bent, op te houden.

Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. Desinfectiemiddelen vindt u bij binnenkomst op de praktijk.

Huisartsenpraktijk Avereest doen hun uiterste best om u de veilige en vertrouwde zorg te bieden zoals u dat van ons gewend bent. Ze willen u dan ook vragen om uw begrip voor deze maatregelen. Omdat de maatregelen kunnen veranderen wanneer de situatie dit noodzakelijk maakt, willen Ze u vragen om de website en facebookpagina in de gaten te houden voor actuele informatie.

Huisartsenpraktijk Averereest wijst u ook graag op de digitale mogelijkheden binnen de huisartsenzorg. Kijkt u eens op de website van de huisartsenpraktijk: www.huisartsengroepavereest.nl. Wanneer u daar op het kopje "MijnGezondheid.net" klikt, vindt u informatie om u aan te melden voor deze service. Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag online bepaalde zorgzaken regelen bij uw huisartsenpraktijk en bij de apotheek.