Hardenberg

Huisartsen nemen maatregelen

Door de redactie

Door de uitbraak van het Corona virus de huisartsenpraktijken genoodzaakt passende maatregelen te nemen. In de huisartsenpraktijken in Dedemsvaart en Balkbrug werkt men de komende tijd volgens avond-, weekend- en nachtdiensten. Dit houdt in dat patiënten alleen in spoedgevallen naar de huisartsenpraktijk kunnen komen. U kunt pas naar de praktijk komen als hiervoor eerst telefonisch een afspraak is gemaakt.

Ook wanneer u te maken heeft met een spoedsituatie dient u telefonisch contact op te nemen met uw huisartsenpraktijk. De assistente beoordeelt de situatie in eerste instantie. Wanneer het nodig is dat u naar de huisartsenpraktijk komt dan zal de assistente het tijdstip waarop u naar de praktijk kunt komen aan u doorgeven. Het maken van een afspraak via MGN is op dit moment niet mogelijk. Wel behoort een E-consult tot de mogelijkheden. Ook kunt u www.thuisarts.nl bezoeken voor informatie.

Wanneer u binnenkort een geplande afspraak heeft voor een (regulier) consult op de praktijk, dan wordt u hierover gebeld. Wij verzoeken u vriendelijk om in dat geval niet zelf de praktijk te bellen, om de lijnen zo veel mogelijk vrij te houden voor acute situaties.

Met deze maatregelen conformeren de praktijken zich aan de adviezen zoals die door het RIVM en de GGD gegeven zijn. Hoe lang deze maatregelen nodig zijn is op dit moment onduidelijk. Houdt u zich, voor actuele berichtgeving rondom het Corona virus, ook op de hoogte via de landelijke en regionale media.