Hardenberg

Houd me Vast relatiecursus

Door de redactie

Relatiecursussen zijn in Nederland in opmars. Eerst waren er de marriage encounter weekends, die vanuit protestantse en katholieke kringen werden georganiseerd. Deze weekends,voor betere communicatie, worden jaarlijks nog gegeven. Daarna kwam de marriage course, die nog steeds populair is en echtparen helpt om in een ontspanner sfeer door te praten over belangrijke thema's in het huwelijk. Deze cursus heeft ook een 'dochter', de pre-marriage course.

En nu is sinds een paar jaar een nieuwe cursus in opmars met de naam Houd me Vast. Meerwaarde van deze cursus ten opzichte van eerdere genoemde relatiecursussen, is dat de Houd me Vast cursus bewezen effectief is om communicatie te verbeteren en de emotionele verbondenheid te versterken. Deze cursus wordt gegeven door gekwalificeerde trainers die opgeleid zijn in de principes van Emotionally Focused Therapy (EFT). In de vorm van een cursus van acht avonden worden de belangrijkste stappen uit EFT doorlopen. De Houd me Vast cursus vindt dit plaats in een kleine groep met hooguit 5 stellen: ze krijgen uitleg, krijgen voorbeeldvideo's te zien, en gaan dan met z'n tweeën aan de slag met oefeningen. Net als de relatietherapie, methode EFT, komt ook de Houd me Vast cursus van relatiewetenschapper Sue Johnson, schrijfster van onder andere de bestseller 'Houd me Vast'.

De Houd me Vast cursus is vooral geschikt voor stellen die aan hun relatie willen werken om deze te verdiepen, die veel op eigen kracht kunnen doen, maar nog aanlopen tegen terugkerende negatieve patronen. Stellen waarbij het nog niet lukt om de communicatieproblemen, terugkerende ruzies of negatief relatiegedrag zelf te veranderen.

En binnenkort, met ingang van maandagavond 6 mei, wordt deze landelijk bekende cursus ook in Hardenberg aangeboden. Meer informatie over deze plaatselijke cursus is te vinden op de website www.christelijketherapie.nl. Meer in het algemeen zijn er op de landelijk website www.houdmevast.nl ervaringsverhalen te vinden, kan men een korte relatietest doen, en kan men cursussen vinden van andere aanbieders op andere locaties in Nederland.