Hardenberg

Hoogste punt bij Hutten Metaal Staalbouw

Door de redactie

Op spectaculaire wijze vierde Hutten Metaal Staalbouw, gevestigd op het bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg, afgelopen week het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe bedrijfshal. Deze wordt gebouwd ter uitbreiding van de fabriek.

Rick Meinen

De coureurs van het internationale motorcrossteam Hutten Metaal Yamaha Racing sprongen, via een tijdelijke metershoge zandbult, van de huidige hal naar de nieuwe, onder toeziend oog van het voltallige personeel.

Directeur Wim Hutten sprak na afloop van een heugelijk feit. Het nieuwbouw traject is spannend en uitdagend maar ook een sprong vooruit in de toekomst van het ambitieuze staalbedrijf.

"Door deze uitbreiding hebben wij straks 3600m2 productieruimte er bij. Hierdoor kunnen wij in totaal 18.000 ton staal per jaar produceren. Ruim 5000 ton meer dan de huidige capaciteit.

Het nieuwe gebouw wordt zo'n twee meter hoger dan het huidige pand waardoor er ruimte ontstaat voor het fabriceren van zeer complexe en XL staalconstructies. De zogenoemde specials in de staalbouw.

"Tevens keert Wielen Steel Productions, dat nu gevestigd zit net over de grens bij Wielen, ook terug op de vertrouwde basis in Hardenberg. Alles onder één dak zorgt voor een grotere efficiency en bereikbaarheid".

Het bedrijf aan de Noorwegenweg biedt momenteel plek aan 100 medewerkers. De verwachting van Hutten is dat de uitbreiding in de toekomst meer arbeidsplaatsen zal gaan opleveren. Het nieuwe pand zal eind dit jaar gereed zijn.