Hardenberg

Honderd studenten Alfa-college strijden tijdens Skills Heroes

Door de redactie

Op woensdag 16 oktober vond de voorronde van de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo'ers plaats op het Alfa-college in Hoogeveen en op donderdag 17 oktober in Hardenberg. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Per vakgebied gingen studenten uit Hardenberg, Groningen en Hoogeveen de strijd met elkaar aan.

Aan deze voorrondes deden in totaal bijna honderd studenten van de verschillende locaties mee. Maar liefst achttien vakrichtingen werden vertegenwoordigd. Een strijd in vakmanschap uit verschillende leerjaren en verschillende niveaus.

Jolande Op de Woerd, coördinator Skills Heroes: "Wat je vooral ervaart tijdens deze voorrondes is de passie die de studenten hebben voor het vak. Je ziet ze vol overgave en concentratie de opdrachten uitvoeren. Dat maakt ons als Alfa-college natuurlijk erg trots."

Overzicht opleidingen

In Hoogeveen werd er gestreden om de vakrichtingen: Applicatieontwikkelaar, Autotechnicus, Bedrijfsadministrateur, ICT-beheerder, Internationaal ondernemer, Kapper, Lasser, Mechatronicus, Ondernemer retail, Onderwijsassistent, Pedagogisch medewerker, Schoonheidsspecialist, Verkoopspecialist, Verpleegkundige en Verzorgende-IG. Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend gemaakt door Wim Moes, College van Bestuur en Esmé Hemmes, die het vorig jaar schopte tot de wereldkampioenschappen Schoonheidsspecialist in Rusland.

Uitslag regio Hardenberg

Van Alfa-college locatie Hardenberg werden vijf mbo'ers uitgeroepen tot winnaar. Zij namen de prijs voor hun vakrichting mee naar huis. Bart Lammers voor Verzorgende-IG, Annelie Lammers voor Pedagogisch Medewerker, Quinten Schun voor Verkoopspecialist, Ian Hamburg voor Ondernemer Retail en Marco Ramaker voor Bouwtimmerman. Al eerder was bekend dat de Hardenbergse mbo'er Shirley van der Heide voor Directiesecretaresse/Managements-assistente geplaatst was voor de landelijke kwalificatierondes.

Vandaag, op donderdag 17 oktober, heeft zich een zevende kandidaat uit Hardenberg geplaatst voor de kwalificatierondes. Guillaume Prins won tijdens de voorrondes voor Kok, die op het Alfa-college in Hardenberg werden gehouden. De eerstejaars niveau-3 mbo'er: "Het ging goed, ik voelde me heel rustig door de voorbereidingen die ik hiervoor met mijn praktijkbegeleider van restaurant De Zon in Ommen heb gedaan. Ik zie enorm uit naar de kwalificaties!"

Naast de voorrondes in Hoogeveen en Hardenberg wordt ook in Groningen nog gestreden voor de beroepen: Meubelmaker, Facilitair dienstverlener, Grafisch vormgever en Handhaver Toezicht en Veiligheid. Alle winnaars van deze voorrondes gaan door naar de landelijke kwalificatierondes. Deze vinden plaats vanaf november 2019 tot en met januari 2020 bij diverse ROC's in Nederland. De landelijke finale, Skills The Finals, vindt plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 plaats in Leeuwarden.