Hardenberg

Honderd jaar Crescendo Kloosterhaar

Door de redactie

Het jaar 2020 had een onvergetelijk en feestelijk jaar moeten worden voor muziekvereniging Crescendo uit Kloosterhaar. Dit jaar is het namelijk precies 100 jaar geleden dat de vereniging is opgericht. Echter ook het corona-virus gooide roet in het eten van het samengestelde feestelijke programma.

De jubileumcommissie had een leuk programma samengesteld. De aftrap van het programma kon gelukkig nog wel doorgang vinden. Op 2 februari werd het koffieconcert gehouden. In Nederland, laat staan in Kloosterhaar was toen nog geen sprake van het virus. Het concert werd goed bezocht en het volgende evenement werd inmiddels aangekondigd. Op 6 juni zou de receptie worden gehouden en de dorpsarchivaris, Freddie Ekkel, zou een boeiende tentoonstelling samenstellen. Echter helaas! Corona liet dit niet toe. De commissie hoopt dat er in komende maanden hiervoor nog een geschikte datum kan worden gevonden. Lukt het niet dit jaar, dan hopen zij in 2021 dit alsnog te kunnen organiseren.

Het volgende evenement zou een feestelijk najaarsconcert worden. Medewerking zou dan worden verleent door de plaatselijke rock-band The Spare Jerry's. Muziek is inmiddels uitgezocht. En na de vakantie is de fanfare begonnen met het instuderen van de muzikale werken. Dit alles zou plaatsvinden op 3 oktober. Echter corona geeft, ook nu, nog geen toestemming om dit evenement op verantwoorde wijze doorgang te kunnen laten vinden.

De jubileumcommissie probeert, naar de hun beschikbare mogelijkheden, het programma doorgang te laten vinden. Hetzij nog dit jaar en anders zeker in 2021, want als je 100 jaar wordt mag je dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De jubileumcommissie zal voor de afgelaste evenementen zeker een andere datum plannen, welke dan verantwoord zijn mbt het corona-virus. Zij houden u op de hoogte.

De aangeschafte loten tijdens het koffieconcert van 2 februari behouden hun geldigheid. Tijdens de nieuw te plannen datum van het jubileumconcert zal dan de trekking plaatsvinden.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer