Hardenberg

Hondenspeelveld in Vechtpark later open

Door de redactie

Er wordt hard gewerkt aan het hondenspeelveld in het Vechtpark. Omdat het gras nog niet sterk genoeg is kunnen honden nu nog niet naar hartenlust ravotten op hun eigen speelplek in het Vechtpark.

Het hondenspeelveld is een idee van de Stichting Hondenberg Vechtpark. Het ligt in het Vechtpark, tegenover het politiebureau aan de Europaweg. Om het hele veld staat een hek. Ook is er een greppel gegraven langs de binnenkant van het hek, zodat honden er niet overheen kunnen springen.

Later open

Het was de bedoeling dat het hondenspeelveld vanaf 4 oktober gebruikt kon worden. Omdat het gras op het speelveld nog niet sterk genoeg is, gaat het speelveld later open. Het is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.

Gezond

Om te zorgen dat een hond sociaal wordt en ook voor de gezondheid van een hond is het belangrijk dat ze regelmatig los kunnen lopen en in contact komen met andere honden en hun eigenaren. Binnen de bebouwde kom moeten honden overal aan de riem. De Stichting Hondenberg Vechtpark is dan ook erg blij dat er een afgesloten speeltuin komt waar honden lekker kunnen ravotten.