Hardenberg

Home-Start Ommen-Hardenberg bestaat 1 jaar!

Door de redactie

In de gemeenten Ommen en Hardenberg viert Home-Start haar eerste verjaardag. Tijdens het eerste jaar Home-Start is er veel gebeurd binnen de gemeenten. Er zijn mooie contacten gelegd en verschillende gezinnen hebben ondersteuning ontvangen.

Erika Odink, coördinator van Home-Start Ommen-Hardenberg, blikt tevreden terug op het afgelopen jaar. In een jaar tijd zijn er ruim 20 gezinnen aangemeld die graag een andere ouder wilden ontmoeten, die hen een steuntje in de rug kan bieden." Daarnaast heb ik 13 enthousiaste vrijwilligers, getraind en gekoppeld aan een gezin. Er zijn ontzettend leuke en waardevolle contacten ontstaan. Als zowel ouder als vrijwilliger aangeven dat er een klik is, blijven zij wekelijks of twee wekelijks elkaar zien.

We stellen in principe geen doelen omdat Home-Start geen hulpverlening is. Wel is het belangrijk om te weten wat de wensen zijn van het gezin. Dit kan zijn dat het netwerk wat vergroot of versterkt kan worden, maar de wens kan ook zijn om wat tips en adviezen te krijgen over de opvoeding. Na maximaal ongeveer een jaar staat de ouder weer sterker in zijn of haar schoenen, zodat de vrijwilliger afscheid kan nemen", vertelt Erika.

De komende jaren wil Home-Start in zowel de gemeente Ommen als Hardenberg steeds groter worden, zodat alle gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, deze ook krijgen. Hier zijn doorlopend vrijwilligers voor nodig. Erika is dan ook nog hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn van nieuwe vrijwilligers, start er weer een nieuwe basiscursus. In deze cursus ontmoeten de vrijwilligers elkaar als collega's en gaan zij aan de slag met de uitgangspunten van Home-Start op een interactieve manier. Zowel vrijwilligers als gezinnen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Erika Odink (06-10042144, home-startommenhardenberg@stdekern.nl, www.home-start.nl) voor meer informatie.